Voorbeeld brief van een aanmaning nodig?

Wij hebben voor u een voorbeeld van een aanmaning per brief opgesteld, zodat u direct vakkundig uw debiteur kunt benaderen.

Met een consequent debiteurenbeleid kunt u een hoop ergernis voorkomen en zorgen dat u klanten niet te lang wachten met betalen. Op onze site treft u een voorbeeld aan van een aanmaning per brief. Door gebruik te maken van ons voorbeeld van een aanmaning per brief, weet u zeker dat u uw klanten op de juiste wijze benaderd. Stuurt u altijd een vast aantal dagen nadat de betalingstermijn van een factuur is verstreken een aanmaningsbrief. Een periode van circa zeven tot veertien dagen is daarbij een goed uitgangspunt. Door het vrij snel versturen van een aanmaningsbrief laat u de debiteur weten dat u serieus bent. Hij of zij zal sneller betalen en zal ook de volgende keer geneigd zijn minder lang te wachten. De praktijk wijst uit dat u uw klanten wat dit betreft moet opvoeden, voornamelijk als dit de eerste keer is dat zij zaken met u doen.

Heeft u ook na het verstrijken van de in de herinnering genoemde termijn nog steeds niets ontvangen en ook geen reden van de klant vernomen waarom betaling uitblijft, dan kunt u ervoor kiezen de openstaande factuur bij ons neer leggen, zeker als het gaat om lastige vorderingen of grote bedragen.

In veel gevallen kunnen wij een betalingsregeling regelen met de debiteur. In de gevallen waarin dit niet lukt, kunnen wij voor u een gerechtelijke procedure opstarten. Wij beschikken over goede afspraken met deurwaarders door heel Nederland en Vlaanderen, waardoor het ten uitvoer brengen van het vonnis van de rechter bij ons geen enkel probleem is.

GRATIS LAATSTE AANMANING LATEN VERSTUREN