Wanneer kun je spreken van dubieuze debiteuren

Uw debiteuren betalen niet. Maar ooit waren het goede klanten. Wanneer kun je nou spreken van dubieuze debiteuren? Dit is uiteraard voor iedere klant verschillend. Sommige debiteuren maken een zootje van hun administratie. Krijgen ze een incassobrief dan wordt er vaak snel betaald.

Maar sommige van uw debiteuren die niet betalen verkeren misschien in acute betalingsproblemen. Daarom is het zaak om achterstallige betalingen die met de tijd oplopen in een vroeg stadium op te merken. Er kan dan eerder aan de bel getrokken worden.

Welke debiteur naar het incassobureau?

Debiteuren en incasso, vaak een moeilijke beslissing. U wilt uw klant niet kwijt. Maar een klant die niet betaalt is ook geen klant. Daarom is het verstandig om een strikt debiteurenbeheer te voeren. Openstaande facturen worden dan eerder gesignaleerd en problemen voorkomen.

Maar wacht nooit te lang met het uit handen geven van een openstaande factuur. Hoe langer u wacht des te hoger de kans dat uw factuur nooit meer betaald wordt. Uw debiteur kan in de schuldsanering terecht komen of failliet geraken.

GRATIS FACTUUR INDIENEN    OF BEL 085 – 130 54 66

 

Laatste aanmaning voor debiteuren die niet betalen

Wellicht is een incasso voor u nog net een stap te ver. Daarvoor hebben we onze pre incasso service. Maak een account aan en dien online een pre incasso opdracht in. Uw debiteur ontvangt van ons een laatste aanmaning. Deze aanmaning is kosteloos en wordt verstuurd op ons briefpapier.

Ontvangt u de betaling? Dan meld u dit ons online. De pre incasso wordt dan kosteloos gesloten. Noch u noch uw debiteur hebben er kosten aan gehad.

Wordt er niet betaald, dan wordt de pre incasso automatisch omgezet in een incasso opdracht.