Deurwaarder inschakelen

Voor het incasseren van uw openstaande factuur bent u niet afhankelijk van een dure deurwaarder. Een deurwaarder inschakelen is doorgaans duur en het proces gaat doorgaans erg traag. Schakel onze incassospecialisten in en incasseer uw openstaande facturen gratis en snel.

Zo incasseren wij uw facturen

Het indienen van een openstaande factuur is simpel. U kunt nu online gratis een account aanmaken en daarna logt u met de door u gekozen inloggegevens in. Vervolgens voert u de gegeven van de openstaande factuur in en u bent klaar. Probeer het nu uit, het is nog geen 3 minuten werk.

Betalingsregeling monitorenAls u uw incasso opdracht online indient, hoeft u verder geen stukken bij ons aan te leveren. U heeft alle gegevens immers zelf ingevoerd. Zodra wij uw dossier digitaal ontvangen, gaat uw vaste behandelaar er direct mee aan de slag.

Uw debiteur schrijven wij per reguliere post aan. Mocht dat niet direct resultaat opleveren dan zullen wij uw debiteur ook nog telefonisch en per e-mail benaderen. Onze incasso specialisten benaderen uw debiteur net zo lang tot er betaald is of een andere oplossing is gevonden.

Soms kan een betalingsregeling een oplossing bieden. Dan regelen we dit met de debiteur en houden uiteraard in de gaten of iedere termijn stipt op tijd betaald wordt. Als de debiteur niet mee wil werken dan kan een procedure bij de kantonrechter een oplossing bieden. Ook dit kunnen wij voor u regelen, van A tot Z en goedkoper dan wanneer u zelf een deurwaarder inschakelt.

In het minnelijke incassotraject, dus zonder tussenkomst van een rechter, behandelen wij uw incasso opdrachten geheel op basis van no cure no pay. Wordt uw vordering geheel door debiteur betaald dan betaalt deze ook de incassokosten. Wordt er onverhoopt niets betaald dan bent u ons verder ook niets verschuldigd, het voordeel van een no cure no pay incassobureau.

Gratis laatste aanmaning

Wanneer u zaken doet met een consument, dan moet u voordat er incassokosten in rekening gebracht mogen worden, eerst nog een laatste aanmaning versturen. Deze laatste aanmaning heet ook wel ‘de 14 dagen brief‘ en moet aan een aantal wettelijke eisen voldoen. Zo moet er een minimale betalingstermijn van 14 dagen worden gehanteerd en moeten de eventueel bijkomende incassokosten exact worden gespecificeerd.

Voor veel ondernemers is het bijna niet te doen om dit allemaal in de gaten te houden. Temeer omdat de wettelijke eisen zo af en toe ook nog eens door de rechtbanken worden gewijzigd. Daarom heeft Bill haar gratis pre incasso service bedacht.

Dient u bij ons een pre incasso opdracht in, dan versturen wij de laatste aanmaning op ons briefpapier en per reguliere post. En dat kost u en uw debiteur verder helemaal niets. Uw debiteur ontvangt een aanmaning, zonder bijkomende kosten, en wordt verzocht aan u te betalen. Wordt de vordering alsnog binnen de gestelde termijn betaald dan meld u dit online, het dossier wordt dan kosteloos gesloten. Betaalt uw debiteur niet dan doet u ook niets, de pre incasso opdracht rolt dan automatisch voor u door in een incasso opdracht.

Een pre incasso opdracht kan naar zowel particuliere als zakelijke debiteuren verstuurd worden. Het is ook een prima middel om uw debiteuren aan te laten schrijven wanneer u incasso nog net een stap te ver vind gaan. De kans dat uw relatie met de klant behouden blijft, is bij een pre incasso bijna 100%.

NU PRE INCASSO INDIENEN

Als we naar de rechter ‘moeten’

Meer dan 95% van de openstaande facturen die we incasseren, worden in het minnelijke incasso traject geïncasseerd. Maar soms wil of kan een debiteur niet aan een minnelijke oplossing meewerken. Dan houdt het op en zullen we u voorstellen of u een gerechtelijke procedure wenst op te starten. Wilt u dit niet? Dan kunt u op dat moment het dossier kosteloos sluiten.

gerechtelijke incassoprocedureBesluit u om wel gerechtelijke stappen te gaan ondernemen dan wordt er een voorschot gevraagd voor de vooruit te betalen kosten. Zo schakelen wij onze deurwaarder in om de dagvaarding te laten betekenen. Daarna moet het griffierecht van de rechtbank betaald worden. Hoe hoog het voorschot is hangt onder andere af van uw ondernemingsvorm, de hoogte van de vordering, een eventuele betwisting, etc.

Bill werkt samen met een aantal juristen door het hele land, een dure advocaat is dus niet nodig. Wanneer uw in het gelijk gesteld wordt door de rechter ontvangen we een vonnis. Met dat vonnis kunnen we onze deurwaarder inschakelen om beslag te laten leggen bij uw debiteur.

Procederen is tegenwoordig behoorlijk prijzig. En daarom doen wij er alles aan om uw openstaande factuur in het minnelijke incassotraject voor u te incasseren. Ook hebben wij geen financieel belang bij het opstarten van een gerechtelijke procedure, dit in tegenstelling tot een deurwaarderskantoor. Wij voorkomen vaak dat er een dure deurwaarder ingeschakeld moet worden.

Wat wij niet kunnen

Een deurwaarder inschakelen.

In principe kunnen wij alles voor u regelen wat een deurwaarder ook kan. Het enige is dat wij niet zelf een dagvaarding mogen betekenen of beslag mogen leggen. Daarvoor moeten wij, net als een advocaat, een deurwaarderskantoor inschakelen. Bill werkt nauw samen met een aantal deurwaarders waardoor het voor u niet uitmaakt waar uw debiteur woont of gevestigd is.

Veel ondernemers denken dat het voor hen voordeliger is om hun zaken rechtstreeks bij een deurwaarder neer te leggen. Dat is in bijna alle gevallen niet zo. Doordat ons kantoor jaarlijks enkele honderden zaken aan onze deurwaarder uitbesteed, betalen we uiteraard veel gunstigere tarieven. En dat voordeel geven we een op een aan u door.

Daarnaast werken deurwaarders doorgaans nooit op basis van no cure no pay. Voor het indienen van een dossier betaalt u vaak een vast bedrag. Zonder dat daar dan ook nog maar iets voor gedaan is. Rechtstreeks een deurwaarder inschakelen kost u dus meer dan wanneer u ons kantoor inschakelt.

Bij Bill is het indienen van uw openstaande factuur gratis. In het minnelijk incassotraject werken we geheel op basis van no cure no pay.

Bij een volledige betaling van uw klant ontvangt u 100% van uw factuur plus de geïncasseerde rente.

Een gerechtelijk incassotraject kan maar is zeker niet verplicht.

GRATIS FACTUUR INDIENEN