Wat is incasso no cure no pay en hoe werkt het?

No Cure No Pay is de Engelse term voor ‘geen oplossing dan ook geen betaling’. 

Wanneer u een openstaande factuur heeft en u wilt deze laten incasseren dan kunt u kiezen voor onze incasso op basis van no cure no pay.

Wij schrijven uw debiteur aan en brengen bij uw debiteur incassokosten in rekening. Uw debiteur betaalt dus de incassokosten. Wordt er onverhoopt niets betaald dan bent u ons incassobureau ook niets verschuldigd, no cure no pay.

 

 Zo werkt no cure no pay incasso bij ons in de praktijk

Wanneer u een incasso opdracht wilt indienen dan maakt u eerst online een account aan. Daarna dient u uw openstaande factuur in. Dit neemt nog geen 5 minuten in beslag.

Direct daarna wordt er een brief naar uw debiteur verstuurd.
Zodra de betaling van uw debiteur wordt ontvangen, wordt er binnen enkele dagen met u afgerekend.

Wordt er geen betaling van uw debiteur ontvangen dan nemen we telefonisch contact op met debiteur. We achterhalen het probleem waarom er niet betaald wordt en wat de oplossing zou kunnen zijn. Als de oplossing een (redelijke) betalingsregeling is dan wordt die getroffen en in de gaten gehouden.

Als er niet betaald wordt en er is geen oplossing in zicht op korte termijn. Dan ontvangt u van ons een voorstel wat u met het dossier wilt doen. Indien u er voor kiest om een gerechtelijke procedure op te laten starten dan kunnen we dat van A tot Z voor u regelen. Wilt u dat niet dan kunt u op dat moment het dossier kosteloos laten sluiten, incasso no cure no pay incasso.

GRATIS FACTUUR INDIENEN

 

Wanneer u incasso no cure no pay nog net een stap te ver vind gaan.

Soms wordt er getwijfeld of het inschakelen van een incassobureau de klant niet te veel afschrikt. U heeft hard gewerkt en u wil uiteraard betaald worden. Maar u wilt uw klant ook nog niet kwijt. In de toekomst kunt u wellicht nog goede zaken doen.

Voor dat soort situaties hebben we onze pre incasso service ontwikkeld. Dit is een vriendelijke laatste aanmaning op ons briefpapier. De brief wordt door ons kantoor aan uw debiteur gestuurd. Met het verzoek om de openstaande factuur rechtstreeks aan u te betalen. Voor zowel u als uw klant zijn hieraan geen kosten verbonden.

“Gratis een brief laten versturen, maar dat is zeker niet op basis van no cure no pay?” Sterker nog, dat doen we gratis.

U dient de pre incasso opdracht zelf online bij ons in. Wij versturen een brief naar uw debiteur. Wordt er betaald dan meld u dit online en wordt het dossier kosteloos gesloten. Wordt er niet betaald dan rolt de pre incasso automatisch verder in een no cure no pay incassotraject.