Uw openstaande factuur kunnen we ook voorleggen aan de kantonrechter

Wat als uw debiteur ondanks ons incassotraject niet betaalt? Dan kunnen we wanneer u dat wilt uw vordering voorleggen aan de kantonrechter. Een medewerker van ons kantoor stelt de dagvaarding op. En we laten onze deurwaarder de dagvaarding betekenen. Dit houdt in dat de dagvaarding persoonlijk wordt aangeboden bij de debiteur. Deze wordt dan opgeroepen om te verschijnen bij de kantonrechter.

Wanneer we het vonnis ontvangen, zullen we dit laten betekenen en executeren, beslag leggen. Dit beslag is mogelijk op bijvoorbeeld loon, bankrekening, auto, etc. Aangezien we een landelijk netwerk hebben van juristen en deurwaarders waar we mee samenwerken, maakt het niet uit waar uw debiteur gevestigd is.

Wat kost het om mijn factuur voor te leggen aan de rechter?

Procederen bij de rechtbank is tegenwoordig een dure aangelegenheid. Afhankelijk van de hoogte van de vordering en uw ondernemingsvorm bedraagt het griffierecht meestal tussen de € 100 en € 470. Wanneer u in het gelijk gesteld wordt door de rechter kunnen bij succes de gemaakte kosten op de debiteur verhaald worden.

Een procedure bij de rechtbank kan een lang proces zijn en arbeidsintensief. Maar als het nodig is dan kunnen we deze procedure van A to Z voor u regelen.

Gezien de kosten proberen wij uw vordering uiteraard altijd zo veel mogelijk in het minnelijke traject, dus zonder tussenkomst van de rechter, te incasseren. Dat is voor alle partijen beter!

FACTUUR GRATIS INDIENEN