Hoe verloopt een incassotraject?

Wanneer een factuur niet betaald wordt, kun je een incassobureau inschakelen. Maar hoe werkt een incassotraject nou eigenlijk? Een incassotraject starten is gemakkelijk. U maakt hier een account aan en dient uw incasso opdracht in. Dan wordt de procedure direct door ons incassobureau opgestart.

Allereerst wordt uw debiteur schriftelijk en telefonisch benaderd. Deze fase noemen we het minnelijk incassotraject of ook wel buitengerechtelijk incassotraject. Er wordt door ons veel gedaan om uw vordering in deze fase betaald te krijgen. Er wordt veelvuldig gebeld. Eventueel wordt er met uw debiteur een betalingsregeling afgesproken.

Wat zijn de kosten van het incassotraject?

In het minnelijke incassotraject brengen we de incassokosten bij uw debiteur in rekening. Bij een volledige betaling betaalt deze de kosten. Wordt er onverhoopt niets betaald? Dan kost het u verder ook niets. Dit traject voeren we gratis voor u uit. Een no cure no pay incassotraject dus.

GRATIS INCASSOTRAJECT STARTEN   INFO TEL 085 – 130 54 66

De kosten van een gerechtelijk incassotraject

Een gerechtelijk incassotraject is een ander verhaal. In 95% behalen we resultaat in het minnelijk traject. In de overige 5% is een gerechtelijke incasso nodig. Wanneer u dat wilt, kunnen we dat van A tot Z voor u regelen.

Aan een gerechtelijk incassotraject zijn kosten verbonden. Zo moet onder andere de rechtbank betaald worden. Procederen is tegenwoordig duur. En daarom zetten we alles op alles om uw openstaande factuur in het minnelijk incassotraject te incasseren. Dat is voor alle partijen beter. Maar als het niet anders kan ……

Hoe voorkom je een incassotraject?

Voorkomen is beter dan genezen. Vaak heeft u een goede en lange klantrelatie. Deze wilt u niet op het spel zetten door een incassobureau in te schakelen. Hiervoor heeft Bill een pre-incasso service. Via onze website kunt u een pre incasso indienen. Wij versturen uw debiteur een laatste aanmaning op ons briefpapier. Hierin wordt uw debiteur nog een laatste mogelijkheid geboden te betalen.

Voor zowel u als uw debiteur zijn er geen kosten aan verbonden. Ontvangt u de betaling? Dan meld u deze online, het dossier wordt dan kosteloos gesloten. Wordt er geen betaling ontvangen? Dan wordt het pre incasso traject automatisch voor u omgezet in een incasso opdracht.