Incassobureau inschakelen, wanneer en hoe?

Een incassobureau inschakelen is voor de meeste ondernemers een grote stap. U laat uw klant immers door een andere, onbekende, partij benaderen. Alhoewel de klant niet betaalt, wilt u deze ook weer niet kwijt. Het is daarom belangrijk dat u een betrouwbaar incassobureau inschakelt. En wanneer schakelt u een incassobureau in?

Direct na het verlopen van de vervaldatum van de factuur is wat snel. Na de eerste aanmaning dan? Of de tweede, of …..

Wettelijke eisen waar u rekening mee moet houden.

Wanneer u een incassobureau inschakelen kan, hangt er ook vanaf wie de debiteur is. Is uw debiteur een bedrijf dan kunt u direct na het vervallen van de factuur ons incassokantoor inschakelen. Vaak wordt er uiteraard nog wel een herinnering verstuurd naar de debiteur. Maar ook hiervoor kunt u onze pre incasso dienst gebruiken. Maak daarvoor een online account aan en dien uw opdracht als pre incasso in, het kost u niets!

Maar wanneer uw debiteur een consument (particulier) is, wordt het een ander verhaal. In de wet incassokosten is vastgelegd dat u dan eerst een zogenaamde 14 dagen brief moet versturen. Deze laatste aanmaning moet aan een aantal eisen voldoen. Een daarvan is dat het bedrag aan bijkomende incassokosten exact moet worden aangezegd. Daarnaast dient de betalingstermijn op een bepaalde manier te worden omschreven.

Moet u uw debiteur een 14 dagen brief versturen? Dien dan een pre incasso opdracht bij ons in. Het kost u niets en wij versturen dan de kosteloze aanmaning naar uw debiteur.

Direct ons incassobureau inschakelen.

Zoals u al gelezen heeft kunt u kiezen tussen een pre incasso en een gewone incasso opdracht. Bij een pre incasso opdracht sturen wij uw debiteur eerst nog een kosteloze laatste aanmaning. Ook voor u zijn er geen kosten aan verbonden.

voordeel incassobureau inschakelenKiest u voor een incasso opdracht dan schrijven wij uw debiteur aan. Wordt er niet betaald dan nemen we telefonisch contact met uw debiteur op. Er wordt dan gekeken wat het probleem is en hoe het kan worden opgelost. Eventueel wordt een (redelijke) betalingsregeling getroffen. Dit noemen we het minnelijke incassotraject en wordt geheel op basis van no cure no pay uitgevoerd. Wordt er niet betaald? Dan kost het u ook niets, no cure no pay incasso. Wordt de vordering volledig door uw debiteur betaald dan kost het u ook niets, uw debiteur betaalt de kosten.

Wordt er in het minnelijk incassotraject niet betaald? Dan kunnen we uw vordering voorleggen aan de kantonrechter. Maar alleen als u dat wilt. Wilt u dit niet dan kunt u het dossier op dat moment kosteloos laten sluiten, voordeel van een no cure no pay incassobureau inschakelen.

Wacht niet langer en dien vandaag uw incasso opdracht nog online bij ons in. Het kost u maar 5 minuten maar levert u ongetwijfeld wat op!

NU GRATIS INCASSOBUREAU INSCHAKELEN

Waarom Bill incasso inschakelen?

Bill incasseert al sinds 2003 openstaande facturen voor zowel bedrijven als particulieren. Dit doen we al sinds jaar en dag op basis van no cure no pay incasso. Al meer dan 9.000 tevreden opdrachtgevers gingen u voor!

Het inschakelen van ons incassobureau op basis van no cure no pay heeft als grote voordeel dat uw incasso opdracht bij ons nooit op de plank zal blijven liggen. Dit in tegenstelling tot de werkwijze bij veel andere kantoren.

Ons incassobureau inschakelen op basis van no cure no pay levert resultaat op. Wij verdienen pas aan uw opdracht wanneer er ook daadwerkelijk iets betaald wordt door uw debiteur. Het is dus ook in ons belang dat uw incasso opdracht snel resultaat oplevert.

Een snelle betaling van uw openstaande facturen behalen we door veelvuldig persoonlijk contact op te nemen met uw debiteur. Dit gebeurt zowel schriftelijk (post/e-mail) als telefonisch. En niet 1 standaard brief maar er wordt zo vaak contact opgenomen als nodig. Wanneer de vordering door uw debiteur wordt betaald, rekenen we dezelfde week nog met u af.

Wanneer uw debiteur niet te bereiken valt, wordt een gedegen kosteloos adresonderzoek uitgevoerd. Kan uw debiteur niet betalen, dan zullen we proberen een regeling met hem of haar te treffen. Wordt uw factuur betwist dan zullen we proberen dit te weerleggen.

Mocht niets helpen dan kunt u ons incassobureau inschakelen om uw vordering aanhangig te maken bij de rechtbank. Wanneer u dat wilt, stellen we een dagvaarding op en laten uw debiteur oproepen om bij de kantonrechter te verschijnen. Met het vonnis wat we vervolgens bij de rechter behalen, kan er beslag gelegd worden bij uw debiteur.

Ons no cure no pay incassobureau inschakelen

Incassobureau inschakelen nog net een stap te ver?

Voor sommige ondernemers is het inschakelen van een incassobureau net een brug te ver. U bent bang om uw klant kwijt te raken. Logisch, want geen enkele debiteur is blij als wij om de hoek komen kijken en met extra kosten wordt geconfronteerd.

Bent u ook bang om de relatie met uw klant kwijt te raken? Hiervoor heeft Bill haar unieke pre incasso service opgezet. U dient uw factuur online bij ons in en u kiest voor een ‘pre incasso’ opdracht. Vervolgens sturen wij op ons briefpapier een kosteloze laatste aanmaning naar uw debiteur. Wordt de factuur alsnog betaald? Dan meld u dit via onze website, het dossier wordt dan kosteloos gesloten. Wordt er alsnog niet betaald dan doet u niets, het dossier wordt dan automatisch voor u omgezet in een incasso opdracht.

Ons incassobureau inschakelen voor een pre incasso opdracht.